Nem fékezik le az egészségügyi reformot

InfoRádió / MTI
2007. április 6. 15:57
Az ágazatban elkezdett reformok folytatásának szükségességéről beszélt az egészségügyi tárca államtitkára a Magyar Kórházszövetség közgyűlésén. Horváth Ágnes Siófokon hangsúlyozta: sem az elindított folyamatok iránya, sem üteme nem változik majd.

A Molnár Lajos távozása után átmenetileg a tárca operatív irányításáért felelős Horváth Ágnes úgy fogalmazott: a minisztérium azt szeretné, ha az ágazatban kialakuló verseny a betegek érdekeit szolgálná.

A tanácskozáson az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke arról beszélt: az egészségügyi reform folytatásához elsősorban szakmai vitákra van szükség, a várható menetrendről most indulnak a politikai egyeztetések.

Kökény Mihály azt mondta: abban a szocialisták is egyetértenek, hogy a jelenlegi biztosítási rendszert meg kell változtatni.

A Kórházszövetség most megválasztott elnöke azt mondta: egyelőre nem látnak garanciát arra, hogy az ágyszám-csökkentésből származó megtakarítás az ágazatban maradhat.

Varga Ferenc a szervezet állásfoglalását ismertetve hangsúlyozta: azt szeretnék, ha a struktúraváltásra előirányzott összeget nem az átalakítás után, hanem előtte kapnák meg az intézmények.