Kóka volt beosztottjai és a "szervezett felvilág"

Infostart
2007. április 6. 07:11
A Heti Válasz a februárban feltárt Dataplex ügy után újabb bizonyítékot talált arra, hogy létezik egy üzleti kör, amely tudatosan rájár a gazdasági tárca által felügyelt cégek büdzséire. A stáb Kóka János volt beosztottjaiból és partnereiből áll.

Hamarosan magánkézbe kerül a hajdani bábolnai mintagazdaság összes földje, olvasható a HVG-ben. Az értékes területekre igényt tartó nagyvállalkozók közül Leisztinger Tamás már meg is kezdte a bevásárlást az állami cég egykori földjein, fogalmaz a lap. Február 22-én a Bábolnai agrárcég egyik leányvállalatának a székhelyén Leisztinger Tamás ingatlanforgalmazással foglalkozó cégének képviselői tárgyaltak a vállalat további sorsáról. Lehetőségként a cég megszüntetését is említették. Nem ez az első eset, hogy valamelyik Leisztinger-cég megjelenik Bábolnán. 2005 elején a korábban a Bábolna Takarmányipari Kft. áruit fuvarozó céget szerezték meg.

A Figyelő társulatépítés című cikkéből kiderül, hogy a Richter Gedeon Nyrt. orvostudományi főosztályának dokumentációs csoportjában újfajta csapatépítési módszerrel próbálkoznak. Valós problémákhoz hasonló helyzeteket játszanak el, és a felmerült konfliktusokat közösen beszélik meg és próbálják feloldani. Az úgynevezett drámatréning témáit és történeteit a csoportra szabottan állítják össze. Az eljátszandó szituációk a csoportban felmerülő problémákhoz hasonlóak. A résztvevők nem csak megfigyelői, hanem írói, rendezői és szereplői is az eseményeknek. A szituációs játék után együtt értékelnek az alkalmi színtársulattá verbuválódott kollégák.

A Heti Válasz Szervezett felvilág címmel közöl összeállítást. A lap a februárban feltárt Dataplex ügy után újabb bizonyítékot talált arra, hogy létezik egy üzleti kör, amely tudatosan rájár a gazdasági tárca által felügyelt cégek büdzséire. A stáb Kóka János volt beosztottjaiból és partnereiből áll. Ezúttal a Cardnet-ügyről ír az újság, amiben ismét nagy szerep jut néhány állami cégnek is. Például az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek. A Heti Válasz összeállításában bemutatja a Dataplex és a Cardnet ügy részleteit, valamint az ügyekben érintett Kóka Jánoshoz közel álló szereplőket.