"Nem nőtt meg Kóka súlya a kormányban"

Infostart
2007. április 5. 17:29
Az SZDSZ-nek és Kóka Jánosnak nincs nagyobb súlya a kormányban, mint korábban - mondta az InfoRádiónak Ágh Attila. A politológus szerint a kormányban történő esetleges változtatások napirenden vannak, így nem az SZDSZ erősségét jelentené egy minisztercsere.

Kóka János nehezen lett elnök az SZDSZ-ben, és most egy erősebb retorikát használ, hogy megmutassa, erős partner a kormányzatban - emelte ki Ágh Attila. A politológus hozzátette: nem biztos, hogy a gazdasági miniszternek minden szavát olyan súllyal kell venni, ahogy hangoztatja.

Az SZDSZ-nek és Kóka Jánosnak nincs nagyobb súlya a kormányban, mint korábban - hangsúlyozta. Ágh Attila szerint a koalíciós újratárgyalás beletartozik a politikai retorika műfajába.

A kormányalakításkor Gyurcsány Ferenc egyéves megbízást adott a minisztereknek, hozzátéve, hogy felülvizsgálják majd a tárcák tevékenységét - emlékeztetett a politológus. Ágh Attila kiemelte: emiatt nem biztos, hogy az SZDSZ nyomására történnek majd az esetleges változások.

A politológus nem tartja valószínűnek, hogy Kóka János miniszteri posztot ígérne az elnökválasztáson vesztes Fodor Gábornak azért, hogy szövetségese legyen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást