Mennyire fontos a pénz a magyaroknak?

Infostart
2007. április 5. 18:59
A magyarok szerint a pénz fő szerepe abban áll, hogy a család jövőjét biztosítsa - derül ki GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből. Kozák Ákos igazgató kiemelte: általános az a vélekedés, hogy a magyar emberek túlköltekeznek.

A magyar emberek kétharmada szerint a pénz fő szerepe abban áll, hogy a család megélhetését és jövőjét biztosítsa - ismertette a GfK Hungária Piackutató felmérését Kozák Ákos. A cég igazgatója hozzátette: ez az arány korábban nagyobb volt.

A megkérdezettek negyven százaléka az elvégzett munka megérdemelt díjának tartja a pénzt - fejtette ki Kozák Ákos. Kiemelte: növekszik azok száma, akik élvezik az élet apró örömeit, és a pénznek ebben szerepe van.

Az emberek egyharmada mondja azt, hogy éppen kijön a fizetéséből, míg hatvan százalékuknak nem elegendő a megkeresett pénz - mondta a GfK Hungária Piackutató igazgatója.

Kozák Ákos kiemelte: a megkérdezettek több mint fele szerint többet költenek a magyarok a megengedhetőnél, de nagyrészük saját magára ezt nem érzi igaznak. Nyolcvan százalék véli úgy, hogy éppen annyit költ, amennyit megengedhet magának - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást