Lendvai Ildikó: "Ez a happy end"

Infostart
2007. április 4. 06:45
Az MSZP és SZDSZ közti koalíciós szerződés áttekintése során derülhet ki, hogy szükség van-e korrekcióra - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a szocialisták frakcióvezetője. Lendvai Ildikó hozzátette: az MSZP-ben nem vetődött fel a kormánystruktúra koalíciós okból történő felülvizsgálata.

Ha az egyik koalíciós pártnak új elnöke van, világos igény, hogy áttekintenék a koalíciós szerződést - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó. Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint érdemes megnézni, hogyan áll a közös kormányprogram megvalósítása.

Erre nem volt szükség, amikor Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke lett, ugyanis miniszterelnökként tisztában volt a kormányprogram megvalósulásával - tette hozzá a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó kiemelte: az áttekintés során derülhet ki, hogy min szükséges változtatni.

Az MSZP-ben nem vetődött fel a kormánystruktúra koalíciós okból történő felülvizsgálata - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Kórháztörvény és a "happy end"

A kórházak kétharmada az új szerződés értelmében több társadalombiztosítási támogatást, vagy ugyanannyit kap, mint eddig - mondta Lendvai Ildikó.

Az MSZP-s politikus "happy end"-ként értékelte, hogy több civil szervezet is felhívta a figyelmet a jogszabály-tervezetben szereplő hibára, így megmarad a diákok egészségbiztosítási jogviszonya az érettségi és az egyetemi tanulmányok elkezdése közötti hónapokban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lendvai Ildikó a koalíciós szerzõdésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lendvai Ildikó az egészségügyrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást