Így fúrják a metróalagutat - képgaléria

Infostart
2007. április 3. 14:51
Ünnepélyes keretek között, rezesbanda-kísérettel indították útnak a 4-es metró egyik fúrópajzsát az Etele téri munkagödörben. A berendezést három héttel később követi a másik fúrópajzs. A főpolgármester a két évig tartó alagútfúrás idejére port, zajt, és dugókat ígért.

A városvezetők, a beruházó és a kivitelező cégek vezetői közösen indították el a 4-es metró fúrópajzsát a 4-es metró tervezett Etele téri végállomásának helyén.

A két fúrópajzs közül a második három hét múlva követi az elsőt. A berendezések, ha minden jól megy, két év múlva érnek a Keleti pályaudvarhoz.

Demszky Gábor főpolgármester szerint addig azonban sok kényelmetlenséggel kell számolni.

"Én nem ígérhetek önöknek mást, mint problémákat, port, zajt, közlekedési dugókat, mert egy metróépítés ezzel jár" - fogalmazott a főpolgármester.

Demszky Gábor hozzátette: a fővárosiak a 4-es metróval sokat nyernek, évi több tízmillió óra utazási időt takaríthatnak meg.

Szent Borbála védelme alatt

A pajzsindító aknában Forgács Alajos, Gellért téri plébános az indítás előtt felszentelte Szent Borbála szobrát.

Az atya elmondta: azért Szent Borbála szobrát helyezték el, mert ő a villám, a sújtlégrobbanás és a hasonló veszélyek által fenyegetett emberek védőszentje.

"A legenda szerint, amikor Borbála apja megtudta, hogy lánya keresztény lett, felháborodásában saját kezűleg vágta le egy bárddal lánya fejét. Azonban utolérte az isteni büntetés, mert hazafelé menet agyonsújtotta a villám" - tette hozzá.

Forgács Alajos egyúttal áldását adta a beruházás dolgozóira is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást