Kóka áttekintené a koalíciós együttműködést

InfoRádió / MTI
2007. március 31. 18:39
Kóka János áttekintené a koalíciós együttműködést és már vasárnap egyeztetne Fodor Gáborral valamint az új ügyvivő testület tagjaival. Erről az SZDSZ szombat délután megválasztott elnöke beszélt első sajtótájékoztatóján.

A gazdasági és közlekedési miniszter elmondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke már gratulált megválasztásához, ő pedig azt kérte tőle, hogy minél hamarabb tekintsék át a koalíciós együttműködést, hogy miként lehet erősíteni a liberálisok súlyát a kormányban.

Kóka János újból hangsúlyozta, hogy most az együttműködés időszaka következik mindenkivel, és akik korábban Fodor Gábor csapatát erősítették, azokkal ugyanúgy törekszik az együttműködésre, mint saját támogatóival.

"Szeretném, hogy ha Fodor Gáborral kihasználhatnánk azt az esélyt, hogy most végre olyan elnöke van a pártnak és olyan, másik elnökjelöltje volt a pártnak, akik között nincsen évtizedes feszültség, nincsen harag, nincsen sértődöttség" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kampányban nem ejtettek egymáson olyan sebeket, amelyek ne gyógyulhatnának egy pillanat alatt és nem tennék lehetővé az együttműködést.

Kóka János arról is beszélt, hogy olyan tisztséget szeretne Fodor Gábornak találni a párton belül, amelyben a legaktívabban, minden tudásával, képességével hozzá tud járulni a párt közös sikeréhez.

Előzetes egyeztetések nem voltak a pozíciókról - hangsúlyozta az SZDSZ új elnöke.

Kérdésre közölte: az ügyvivői testülettel történt egyeztetés után a parlamenti frakciótagokkal is tárgyal és javaslatot tesz, hogy kit támogatna frakcióvezetőként.