Sztrájkolnak a szinkronszínészek

Infostart
2007. március 30. 07:45
Sztrájkolnak a szinkronszínészek. Április 10-12-én nem vállalnak semmilyen feladatot a szinkronstúdiókban. A Szinkron Alapszervezet titkára elmondta: a cél, hogy jobb körülmények között, magasabb fizetésért dolgozhassanak.

Galbenisz Tomasz hozzátette: emellett szeretnék, ha a stúdiók csak színművészeket foglalkoztatnának, mert csak így lehet megőrizni a magas szakmai színvonalat.

A szakma képviselője kifogásolta, hogy Magyarországon nem tartják be az előadóművészekre vonatkozó törvényt. A szinkronszínészek például nem kapnak pénzt az eladott DVD-k után, és a televíziók sem fizetnek az ismétlésekért.

A csaknem ezer magyar szinkronszínész már korábban tárgyalásokat kezdett a stúdiókkal, a munkaadók azonban azt mondták, hogy ők csak a megrendelők által fizetett összegből tudnak gazdálkodni, tehát a színészek forduljanak a megrendelőkhöz.

Ezt meg is tették, de semmilyen eredményre nem jutottak. Galbenisz Tomasz hozzátette: a szinkronstúdiók egyre alacsonyabb összegű megrendeléseket is kénytelenek elvállalni, ez pedig oda vezet, hogy a színészeknek egyre több munkát kell vállalniuk ugyanazért a pénzért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást