Közös felelősség a közlekedésbiztonság

Infostart
2007. március 27. 16:33
A halálos balesetek számának csökkentésére kell törekedni a közlekedéssel kapcsolatos rendeletek megalkotásában - mondta Felsmann Balázs, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára. Hozzátette: leginkább az "emberi tényező" miatt bekövetkezett balesetekre kell koncentrálni.

Mindannyiunk ügye a közlekedésbiztonság, de a kormányzatnak vannak konkrét feladatai ezen a téren, hiszen meg kell alkotnia egy akcióprogramot - közölte az InfoRádióval Felsmann Balázs.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiemelte: a halálos balesetek számának csökkentésére kell törekedni a rendeletek megalkotásában.

A balesetek három okra, az emberi tényezőre, a járművek állapotára, továbbá az útra és környezetre vezethetők vissza - mondta a szakállamtitkár.

Felsmann Balázs kiemelte: a karambolok 91 százalékát az emberi tényező okozza, így először ezen a területeken kell beavatkozni.

Rövid távon azokat az intézkedéseket kell meghozni, amelyek a közlekedésben résztvevők biztonságát szolgálják - hangsúlyozta. A szakállamtitkár hozzátette: ide tartoznak a képzések és oktatások, valamint a fényvisszaverő-mellény viselésének majdani bevezetése.

Közös felelősség a biztonsági öv és gyermekülés használata, valamint a sebességhatárok betartása - közölte Felsmann Balázs.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást