Semjén: "a szocialisták hátra fognak dőlni"

Infostart
2007. március 23. 07:07
A KDNP elnöke szerint a kormány nem az ellenzékkel, hanem az egész társadalommal áll háborúban, amikor az emberek beleegyezése nélkül próbálja keresztülvinni a reformokat. Semjén Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta azt is: a céllal egyetértenek, de a jelenlegi helyzetben nem támogatják a Magyarok Világszövetségének népszavazási kezdeményezését.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kijelentette: tarthatatlan, hogy a kormány - intézkedései miatt - konfliktusba került a társadalom minden csoportjával.

Semjén Zsolt úgy vélte: komoly reformokat nem lehet végrehajtani az emberek támogatása és a velük történő egyeztetés nélkül.

A politikus hozzátette: ha a kabinet ésszerű magyarázatot tudna adni a reformok szükségességére, illetve rá tudna mutatni azok későbbi hasznára, akkor az emberek elfogadnák a gyakran a támogatások csökkentésével vagy az adóterhek növelésével járó változtatásokat.

A cél igen, az eszköz most nem

Semjén Zsolt közölte: egyetért azzal, hogy a határon túli magyarok kapjanak magyar állampolgárságot, ugyanakkor ennek a kérdésnek a Fidesz-KDNP által benyújtott többi népszavazási kérdéssel való összemosása szerinte nem szolgálja sem a határon túli, sem a magyarországi magyarság, és különösen nem a polgári oldal érdekeit.

"A szocialisták hátra fognak dőlni, és azt mondják, hogy a radikális jobbosok most szépen marjanak bele a jobbközépbe" - fogalmazott a KDNP elnöke.

A képviselő azt mondta: maga a javaslat "szent és helyes", a kérdés mostani bedobása azonban veszélyes és kockázatos.

Nem lehet kitenni még egy arculvágásnak, traumának a határon túli magyarokat - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Semjén Zsolt a reformokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Semjén Zsolt az MVSZ népszavazási kezdeményezésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást