Mi okozta az őrizetbe vett férfi halálát?

Infostart
2007. március 23. 17:41
A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, mi idézhette elő annak a 30 éves férfinek a halálát, akit a nagykőrösi rendőrség fogdájából szállítottak a ceglédi kórházba - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, hogy a rendőrség vizsgálatot indított annak a 30 éves férfinek a halála ügyében, akit a nagykőrösi fogdából szállítottak a ceglédi kórházba.

Belicza Andrea az InfoRádióban elmondta: a nagykőrösi fiatalember ellen büntetőeljárás indult, csütörtökön vitték be a helyi rendőrőrs fogdájába, ahol rosszul lett. Ezért a ceglédi kórházba vitték a mentők, de az orvosi segítség ellenére rövid időn belül meghalt.

A család panasszal fordult a rendőrséghez, mondván, hogy az asztmás fiatalembertől megtagadták gyógyászati segédeszközének használatát, s ez idézte elő a tragédiát.

A vizsgálat azonban kiderítette, hogy a férfi zsebében ott volt a készülék, feltöltve a gyógyszerrel. Az orvos szakértői vizsgálat elsődleges eredménye szerint a rendőrséget nem terheli felelősség a fiatalember haláláért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Belicza Andrea, a Pest megyei rendõr-fõkapitányság sajtóreferense
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást