Demcsák tagadja a vádakat és perel

InfoRádió / MTI
2007. március 21. 17:43
Jogi lépéseket tesz a Magyar Nemzet ellen a leendő kormányszóvivő. Demcsák Zsuzsa kijelentette: a lap szerdai számában megjelent vádak egyetlen pontban sem felelnek meg a valóságnak.

A cikk szerint Demcsák Zsuzsa férjének közös érdekeltségei voltak, illetve vannak az előzetes letartóztatásban lévő, bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított Sz. Istvánnal, és a leendő kormányszóvivő maga is érdekelt egy szerencsejátékkal és fogadással foglalkozó vállalkozásban.

Demcsák Zsuzsa közleményében leszögezte: férje a cikkben említett Fekete Dominó és 24 Ütem Kft.-kkel 2007. január 22-én minden kapcsolatot megszakított.

A cégek gazdasági tevékenysége semmilyen összefüggésben nem merült fel a cikkben említett büntetőeljárásban Sz. István terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A Solvenus Kft.-ben Demcsák Zsuzsa 2005. január 21-étől 2007. február 1-jéig volt tulajdonos - férjével közösen -, de a társaság irányításában ez alatt az idő alatt sem vett részt. A társaságnak ekkor rajta és férjén kívül más tulajdonosa nem volt.

A kft. 2007-re szóló működési engedélyét 2007. január 11-én megkapta, tevékenységét a jogszabályok keretei között fejti ki.

"Kár, hogy Magyar Nemzet cikkírója a cégbíróságra már benyújtott, de még be nem jegyzett változásokról elmulasztott tájékoztatást adni, annak ellenére, hogy az általa hivatkozott cégnyilvántartás - igaz, csak zárójelben - feltünteti, hogy a bejegyzett adatok módosítása folyamatban van" - írta a leendő kormányszóvivő.

Demcsák Zsuzsa azt írta, hogy a korábbi üzlettársi kapcsolat tényén kívül más viszony közte és a büntetőeljárásban említett személyek között nem volt, ezért az újságnak a maffiakapcsolatra utaló megjegyzései megalapozatlanok.