Befejezték a takarítást Budapesten

InfoRádió / MTI
2007. március 16. 07:12
Befejezte péntek hajnalban a csütörtöki esti események utáni takarítást a közterület-fenntartó Budapest belvárosi főútjain. A munkavégzés és a károkozás költsége az elsődleges felmérés szerint mintegy 15-18 millió forint - közölte a társaság.

Fél tizenkettőkor, a rendőrség engedélyével kezdték meg a takarítást a Belvárosban, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nyugati téren, a Teréz és Erzsébet körúton, az Erzsébet és Deák téren, valamint a József Attila utcában. A hajnali órákra ezeket a főutakat megtisztítva átadták a forgalomnak.

A társaság közleménye szerint az érintett területről 181 köbméter fa- és egyéb hulladékot, törmeléket, betontuskókat, közlekedési jelzőtáblákat és tartóoszlopakait, utcabútorokat, valamint az úttestre döntött 5 telefonfülkét szállítottak el a közterület-fenntartó emberei.

A zavargások során felgyújtottak és összetörtek 50 darab utcai hulladékgyűjtő kosarat, 12 darab 1,1 köbméteres műanyag konténert és közel száz darab 240 literes lakossági hulladékgyűjtő edényt. A mellékutcák takarítását a közterület-fenntartó pénteken a nappali műszakban végzi - áll a Szegedi Péter szóvivő által jegyzett közleményben.

A március 15-i kiemelt rendezvényhelyszíneken, valamint az odavezető útvonalakon az utótakarítást már a tömeg elvonulása után megkezdték az FKF emberei.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Szegedi Péterrel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást