Nem lehet sztrádamatricát venni a MOL és az ÖMV kútjain

Infostart
2007. március 15. 11:52
Leállt az autópályamatrica-értékesítés a MOL és az ÖMV benzinkútjain csütörtök délelőtt fél tíz körül. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szerint lokális problémákról lehet szó, ám azok okát egyelőre nem tudják. Az autópálya-kezelő cég ügyfélszolgálatán és sms-ben lehet matricát vásárolni, de az utóbbi rendszer is lassabb a megszokottnál.

Az Index.hu az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) ügyfélszolgálatától megtudta: a MOL és az ÖMV benzinkúthálózatától érkeztek bejelentések arról, hogy a töltőállomásokon nem lehet autópálya-matricát vásárolni.

Az autópálya-kezelő szóvivője, Winkler-Virág András elmondta: egyelőre nem találták meg a hibát, így kijavítani sem tudták, de azt gyanítják, hogy a helyi rendszerrel vannak problémák.

Az ÁAK ügyfélszolgálatán lehet matricát vásárolni, és más kúthálózatoktól sem érkeztek hibabejelentések.

A szóvivő az sms-es matricavásárlást javasolta - bár ilyen módon csak személyautóra és csak négynapos matricát lehet beszerezni.

A jelzések szerint ez a rendszer is lassabban működik a megszokottnál. Erre Winkler-Virág András úgy reagált: az elmúlt napokban és ma is leterhelt a rendszer, ez lehet a magyarázat arra, miért kell többet várni egy-egy vásárlás esetén.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Winkler-Virág András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást