In-Kal: bármilyen eszközt fel lehet használni a védett személyek megóvására

Infostart
2007. március 15. 17:00
Minden olyan eszközt fel kell használni, amellyel egy személy megvédhető - mondta el az InfoRádinak az In-Kal Security stratégiai igazgatója arra reagálva, hogy a Március 15-e téren esernyőkkel védték Demszky Gábor főpolgármestert.

A biztonsági szolgálatoknak a nemzeti ünnepek alkalmával különösen arra kell figyelniük, hogy az ünneplő tömeg és a résztvevők személyi és vagyonbiztonságát megóvják - mondta az InfoRádiónak az In-Kal Security stratégiai igazgatója.

Bökönyi István hozzátette: a tömegrendezvényeken előfordulhatnak egészségi problémák, de megjelenhetnek olyan személyek is, akik a vagyonbiztonságot veszélyeztetik, ilyenek a zsebtolvajok, vagy az autókat feltörők.

A rendezvényeken a védett vezetők biztonságát a Köztársasági Õrezred és a rendőrség biztosítja, a biztonságiak azonban segítséget nyújtanak az intézkedő rendőröknek, vagy figyelmeztetik őket, hogy beavatkozás szükséges - közölte a szakértő.

Az In-Kal Security munkatársa úgy véli: minden eszközt fel lehet használni egy személy védelme érdekében, amelyekkel megóvhatják a biztonságát.

Az esernyő is lehet védekezési eszköz, amelyet a biztonságiak általában eső ellen visznek, azonban felhasználható akár a bedobált tárgyak kivédésére is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást