Leváltják a 4-es metró projektigazgatóját

InfoRádió / MTI
2007. március 14. 15:10
Tíz év után távozik posztjáról a 4-es metróberuházás projektigazgatója. Gulyás László szakértőként dolgozik tovább a cégnél, helyére Balogh Árpád, a MÁV főosztályvezetője kerül.

Egy évtizednyi közös munka után távozik posztjáról a 4-es metró projektigazgatója, Gulyás László. Utóda Balogh Árpád, a MÁV jelenlegi főosztályvezetője lesz.

Egyéves késésben van a 4-es metró építése, így legkorábban 2010 legvégén szállítanak majd utasokat a vezető nélküli szerelvények az Etele tér és a Baross tér között - közölte a főpolgármester.

A metró Bosnyák térig tartó szakaszán pedig várhatóan 2012 utolsó hónapjaiban lehet majd utazni - tette hozzá Demszky Gábor.

Bejelentette azt is, hogy a metróalagút fúrása április első hetében indul meg.

A városvezető közölte még: a tervezetthez képest a beruházásnak eddig 43,1 milliárd forint a "túlköltsége".

Demszky Gábor elismerte, hogy "késésben vagyunk" más országokhoz képest. Mint mondta, ma már nem csak a nyugat-európai városok, de Bukarest és Moszkva is előttünk jár.

Tarlós: Demszky adjon választ

Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke hétfőn azt mondta: a budapestiek a főpolgármester egyértelmű válaszát várják a metróberuházással, annak finanszírozásával kapcsolatban.

Korábban a Fejlesztéspolitikáért Felelős Kormánybizottság közölte: jelenleg háromoldalú tárgyalások folynak a metró megvalósításának, részben EU-támogatásokból történő finanszírozásáról, illetve annak lehetőségeiről a főváros, az Európai Bizottság és a magyar kormány között.