Offenzívában a hatóságok

Infostart
2007. március 13. 06:03
A sonkától a tojáson és csokoládékon át a konyakig minden olyan terméket ellenőriznek a hatóságok, amelyek a húsvéti asztalra kerülhetnek. Április 15-ig összehangolt országos ellenőrző akciót indítanak. Az országos főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: az egész élelmiszerláncot vizsgálják, így az állattartó telepeket, az élelmiszer-feldolgozó üzemeket, illetve a kereskedelmi egységeket is.

Az országos főállatorvos az InfoRádióban azt tanácsolta a fogyasztóknak: figyeljenek oda minden apróságra a vásárlásnál, hiszen az elmúlt időszakban is a lejárt fogyaszthatóságú, minőségmegőrzésű, vagy átdátumozott termékek okozták a legtöbb problémát.

Ismeretlen eredetű, nem megfelelően vagy egyáltalán nem felcímkézett élelmiszerek, vagy érzékszervi tulajdonságaiban - szagában, ízében, színében, állagában - nem megfelelő termékek kerülhetnek a boltok polcaira - tette hozzá Süth Miklós.

A hatóságok most a teljes élelmiszerlánc minden egyes állomását vizsgálják majd az állattartó telepektől a hulladékok felhasználásáig, kezeléséig - közölte az országos főállatorvos az InfoRádióban.

A vizsgálat nemcsak a hazai, hanem a külföldön előállított élelmiszerekre is kiterjed, az állati eredetű termékek mellett a növényi és az összetett élelmiszereket is figyelik majd - jelentette ki Süth Miklós.

Vizsgálják majd a sonka és a tojás mellett a tormát, a mustárt, az édesipari termékeket, az üdítő italokat, a tömény szeszesitalokat, főleg a konyakot, valamint a borokat is, ezek közül különös figyelmet fordítanak majd a legolcsóbbakra - mondta a szakember.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást