Nem értik az emberek a vizitdíjat

Infostart
2007. március 13. 12:36
A betegek és az orvosok is nehezen fogadják az év elején életbe lépett egészségügyi rendelkezéseket. A GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből kiderült: a vizitdíjjal kapcsolatban többen mondták, hogy nem látják a szolgáltatás és a díj összefüggését, és az arányosságot sem érzik a kettő között.

Az általános vélemény az volt, hogy nagyon komoly változásokra van szükség az egészségügyben - mondta az InfoRádiónak a GfK Hungária Piackutató Intézet divízióvezetője.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy sem az orvosok, sem a betegek nem látják, hogy merre halad a változás és hová vezet, miért lesz jó az új rendszer. Óriási a bizonytalanság - tette hozzá Lantos Zoltán.

A vizitdíjat sem értik

A vizitdíjtól nem is a fizetés ténye, hanem az arányosság miatt idegenkednek az orvosok és a betegek is: nem tudják, miért ennyi, vagy hogyan kapcsolódik a szolgáltatáshoz - közölte GfK munkatársa.

Az orvosok és az egészségügyi dolgozók is megjegyezték: az új teher "idegen elem" az egészségügyben - mondta Lantos Zoltán.

Olcsó húsnak híg a leve?

A gyógyszerfelírással kapcsolatban az emberek úgy tudják, hogy az orvosnak a legolcsóbbat kell felírnia, de nagyon sok beteg nem ért ezzel egyet, hiszen élelmiszerből, ruhából vagy autóból sem a legolcsóbbat vásárolja meg.

Éppen ezért gyógyszerből sem akarják a legalacsonyabbat megvenni - jelentette ki a GfK divízióvezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást