Kimaradnak a támogatásból az ellenszegülő kórházak

Infostart
2007. március 13. 07:26
7,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrás elosztásából maradnak ki azok a kórházak, amelyeknek fenntartói nem írják alá az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól kapott új szerződést - mondta az egészségügyi minisztérium államtitkára. A Fidesz képviselői múlt héten jelentették be, hogy az általuk vezetett önkormányzatok nem írják alá a kórházlista miatti új megállapodást.

Az egészségügyi minisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta: azt gondolják, hogy az önkormányzatok tisztában vannak azzal, hogy felelősséggel tartoznak a saját választóiknak és a területükön élőknek, ezért aláírják a szerződést és biztosítják az ellátást, ami kötelezettségük.

Az egészségügyi tárca keresi annak a lehetőségét, hogy amennyiben az önkormányzatok mégsem kötik meg a megállapodást, akkor helyettük garantálják a betegek ellátásának biztonságát - tette hozzá Horváth Ágnes.

Az államtitkár hangsúlyozta: bizonyos pályázatokra csak olyan intézmények jelentkezhetnek, amelyekben végbement az átalakítás, így egyes kórházak kimaradhatnak a 7,5 milliárd forintos átalakítási támogatásból.

A dolgozói leépítéseket "abszolút korlátlan" kormányzati forrásból lehet majd finanszírozni - közölte Horváth Ágnes, aki hozzátette: a tárca dolgozik egy mobilitásprogramon, amellyel az állás nélkül maradt egészségügyi dolgozók elhelyezkedését segítik majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást