Dávid Ibolya kormányzásra készül

InfoRádió / MTI
2007. március 11. 12:12
Az MDF elnöke szerint ma pártja a harmadik erő Magyarországon, és az a célja, hogy felépítse az új jobboldalt. Dávid Ibolya a Magyar Demokrata Fórum országos tisztújító gyűlésén azt mondta: cselekvő ellenzékiséggel alternatívát szeretnének kínálni a nagy pártokkal szemben.

A pártelnök hozzátette: a középosztály érdekében fel kell építeniük az új jobboldalt, és fel kell készülniük arra, hogy 2010-ben képesek legyenek a kormányzásra.

Az MDF tisztújító gyűlésén várhatóan újra a párt országos elnökévé választják a kihívó nélkül induló Dávid Ibolyát. A tanácskozáson döntenek az új elnökségről, valamint az etikai és a számvizsgáló bizottság összetételéről is.

Dávid Ibolya korábban úgy nyilatkozott: az MDF elnökjelöltjeként az a célja, hogy pártja 2009-re 10 százalékos támogatottságot érjen el, és legalább 2-3 képviselőt küldjön az Európai Parlamentbe.

Középen akarnak maradni

Katona Kálmán, a párt választmányi elnöke hangsúlyozta: az MDF-nek középen kell maradnia. Herényi Károly frakcióvezető azt emelte ki, hogy a demokrata fórumnak kiegyezésre kell törekednie a középosztállyal.

A gyűlésen felszólalt Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. A határon túli politikus arról beszélt, hogy az Európai Unión belül újfajta magyar egységet kell megteremteni.