Valamit lefoglalt a rendőrség, de nem válaszol

Infostart
2007. március 7. 12:42
A BRFK szóvivője szerint hat vidéki helyszínen találtak fegyvereket, számszeríjat, Molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket. A rendőrség már a bejáratnál közölte, hogy kérdésekre nem válaszol.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője bejelentette, hogy a rendőrség elfogta a 38 éves vecsési F. Zsoltot és hajléktalan társát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők szerepeltek a közelmúltban több portálon is megjelent fenyegető videófelvételen.

Jármy Tibor hozzátette: a férfiaknál tartott kutatás során nem találtak lőfegyvert. A nyomozás során viszont hat vidéki helyszínen találtak fegyvereket, számszeríjat, Molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket.

A szóvivő arról nem beszélt, hogy a nyomozásnak hány új gyanúsítottja van, csak annyit közölt: több embert hallgattak ki, többféle minőségben. Arról sem szólt, hogy a lefoglalt eszközökkel azok tulajdonosainak mi volt a céljuk.

Az InfoRádió tudósítója szerint az újságírókkal már a bejáratnál közölték, hogy nem kérdezhetnek a sajtótájékoztatón. Az InfoRádió ennek ellenére megkérdezte, hogy a jogszabályok által tiltott fegyvereket foglaltak-e le. A szóvivő erre azt válaszolta, hogy van, aki már gyanúsított és van, aki nem.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást