Idén megtámadják a Holdat

Infostart
2007. március 7. 07:03
Kína komolyan gondolja űrprogramját, és abban bízik, hogy 7 éven belül ledolgozhatja 15 éves lemaradását az Egyesült Államokhoz képest. A tervek szerint 2007-ben érhet el a Holdig az első kínai szonda, 2012-ben le is szállhatna az égitestre egy jármű, 2017-ben meg már mintákat akarnak visszajuttatni a Földre.

A Népszabadság azt írja, hogy a katolikus egyház továbbra is komoly paphiánnyal küzd, a reformátusok viszont nem panaszkodhatnak lelkészínségre. Arra a kérdésre, hogy miből fakad a különbség a két legnagyobb magyarországi egyház között? a szakértők sem tudják a választ, csak találgatnak. Az viszont tény, hogy a két egyház között jelentősek a különbségek. A katolikus papokat kinevezik, a református lelkészeket a helyi gyülekezet választja. Pap kizárólag férfi lehet, és nem köthet házasságot, míg lelkész családos férfiból vagy akár nőből is válhat.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy mielőbbi nyugdíjba vonulását fontolgatja Varga Zoltán, a móri ügyben első fokon eljáró büntetőbíró - tudtuk meg. A jogi szakember távozásával újra kellene kezdeni a brókerügy tárgyalását, amelyben a huszonhárom vádlotton kívül eddig több tucat tanút hallgatott meg a bíróság.

Az Index.hu-n olvasható, hogy Kína komolyan gondolja űrprogramját, és abban bízik, hogy 7 éven belül ledolgozhatja 15 éves lemaradását az Egyesült Államokhoz képest. Idén megtámadják a Holdat. Az ország egyik vezető űrhivatalnoka tavaly már vázolta a terveket: 2007-ben érhet el a Holdig az első kínai szonda, 2012-ben le is szállhatna az égitestre egy jármű, 2017-ben meg már mintákat akarnak visszajuttatni a Földre. Egyelőre minden menetrend szerint halad. Várhatóan 2007 második félévében elindul az első kínai szonda a Hold felé. Megérkezése után fényképezőgépe háromdimenziós képeket készít majd az égitest felszínéről, információkat gyűjt a talajról, segít kiválasztani a későbbi leszállás helyszínét.

A Világgazdaság számol be arról, hogy egyre több hazai bank kínál két számjegyű betéti kamatot. A kérdés csak az, hogy a vonzó ajánlatért cserébe a magánszemélyek vállalják-e a csillagos részben szereplő feltételeket.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy hamarosan bárki megtudhatja, hogy egy adott kórházban milyen az ellátás, az intézményben kik és hogyan dolgoznak, sőt még higiénés körülmények sem maradnak titokban. Az Egészségbiztosítási Felügyelet őszre ígéri a részletes kórházlistát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást