"Az orvosok lelkiismeretesen szedik a vizitdíjat"

Infostart
2007. március 7. 05:14
A magyar lakosság elfogadta a vizitdíjat, az egészségügyi dolgozók pedig lelkiismeretesen beszedik azt - mondta el az InfoRádióban Ari Lajos. A miniszteri biztos közölte: felkészültek arra, hogy egy hónap tapasztalatainak birtokában kijavítsák a vizitdíj rendszerének strukturális problémáit.

A lakosság elfogadta a vizitdíjat - emelte ki Ari Lajos. A miniszteri biztos az InfoRádióban elmondta: néhány renitens kivételével a lakosság fegyelmezetten fizeti, míg az egészségügyi dolgozók, ha nem is lelkesedéssel, de lelkiismeretesen beszedik a vizitdíjat.

A politika és a jogalkotás felkészült arra, hogy a vizitdíj bevezetése után egy hónappal, tehát március közepén meghozza az esetlegesen szükséges változtatásokat a tapasztalatok elemzését és rangsorolását követően - hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Ari Lajos szerint kölcsönös együttműködésnek kell lennie beteg és orvos között, és ez magában foglalja azt is, ha egy krónikus beteg a vizitdíj befizetésének elkerülése miatt nem jelentkezik kontrollra, az orvosnak kell felkeresnie.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást