A túl sok újítás miatt késtek az ELMŰ-csekkek

Infostart
2007. március 7. 11:20
A Budapesti Elektromos Művek az utóbbi időszakban kiküldött minden elmaradt számlát - jelentette ki a társaság szóvivője az InfoRádió Aréna című műsorában. A problémát egyebek mellett az okozta, hogy az ELMŰ új számlázási rendszerre tért át.

Boross Norbert emlékeztetett arra, hogy az év elején a hazai gáz- és áramszolgáltatók nagy nyomás alá kerültek, mert sokan a gázóra mellett a villanyórát is a család legszegényebb tagjára íratták.

Ez sok zavart okozott, a számlák sokszor nem találtak oda, mert az új fogyasztók neveit nem írták ki a postaládákra - tette hozzá a szóvivő.

Boross Norbert szerint a problémák másik oka, hogy idén júliustól várhatóan mindenki szabadon választhatja meg áram- és gázszolgáltatóját, előbb-utóbb európai szinten is, ezért egységes európai számlaformátumot kellett bevezetni. Ehhez új adatfeldolgozási módszerekre van szükség.

Az új számlaformátum megfelel az uniós követelményeknek, bár nem annyira egyszerű, sok kérdés, félreértés származik belőle. Az ELMÜ és az ÉMÁSZ egészen addig nem alkalmaz banki terhelést, és nem küld csekket azoknak a fogyasztóknak, akiknél bármilyen adatbizonytalanság van - húzta alá a szóvivő.

Boross Norbert kitért arra is, hogy ismereteik szerint az elmúlt időszakban minden elmaradt számlát kiküldtek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást