Kis magyar abszurd: autóval viszik a vizitdíjat a sérült tűzoltók után

Infostart
2007. március 5. 18:11
A fővárosi tűzoltóparancsnok külön alapot hozott létre amiatt, hogy pénteken az Egis gyógyszergyár egyik raktárában keletkezett tűz oltásakor megsérült tűzoltóktól az egyik kórházban vizitdíjat kértek. A tűzoltók szolgálatban nem tarthatnak maguknál pénzt.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az Egis gyógyszergyár oltásánál megsérült tűzoltók ügyéből okulva a parancsnok a hírközpont ügyeletén egy bizonyos összeget helyeztetett el.

Így ha bármely esetnél megsérül egy tűzoltó, akkor egy szolgálati autóval azonnal útnak indítják a szükséges összeget, hogy be tudják fizetni a vizitdíjat - mondta Molnár Péter.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez pontosan mekkora többletköltséget jelent - hangsúlyozta a szóvivő. "Ha adott esetben történik egy ilyen sérülés, akkor ezt a hírközpontunk ügyelete felé azonnal jelezni kell, (...) és akkor a mindenkori ügyeletes tisztünk azonnal intézkedik és egy szolgálati kocsival ki kell vinni a kórházba a pénzt" - közölte Molnár Péter.

A fővárosi tűzoltóság szóvivője szerint a pénzszállítást a készenléti létszámból meg tudják oldani. Molnár Péter hangsúlyozta, hogy a probléma most került felszínre és azzal nyilvánvalóan az Egészségügyi Minisztérium is most találkozott először.

A szóvivő úgy vélte, hogy az egyhónapos próbaüzem után a jogszabály-módosítás során a tűzoltók és a többi fegyveres testület tagjai, valamint a mentőszolgálat dolgozói is ingyenességet kaphatnak.

{{keretes_cim}}

Bár a tűzoltók és a polgári rendvédelmi szerveknél dolgozók rendelkeznek élet-, és balesetbiztosítással, ez nem vonatkozik a vizitdíj térítésére. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint egy joghézag miatt kell szolgálatban megsérült tűzoltóknak vizitdíjat fizetni az ellátásért. További részletek itt!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást