Új iroda segíti a kistérségeket

InfoRádió / MTI
2007. március 4. 10:14
Megkezdte működését az Országos Fejlesztési és Program Iroda. A szervezet az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium területfejlesztési szakállamtitkárságán belül, 17 dolgozóval működik.

Feladata három szervezet - az önkormányzati és térségi koordinátor-hálózat, a vidékfejlesztési tanácsadó-hálózat, és a Nemzeti Fejlesztési Terv tanácsadó-hálózat - munkájának összehangolása.

A minisztérium közölte: az Országos Fejlesztési és Program Iroda egyebek mellett szakmai segítséget nyújt  a kistérségeknek a stratégia-tervezés és projektfejlesztés területén, valamint az európai uniós programokkal és az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel összefüggésben.

A kormányprogram szerint az iroda létrehozásának célja, hogy megerősödjön a kistérségek szerepe a fejlesztéspolitikában, és hogy a fejlesztésben érintett szereplők egy munkaszervezetben integrálódjanak.

Az intézet működéséhez az unió technikai segítségnyújtási keretéből évi közel 500 millió forintot biztosít a minisztérium, amit saját költségvetéséből is kiegészít.