Az "új arisztokráciát" ostorozza a Fidelitas

InfoRádió / MTI
2007. március 4. 11:52
Honlapot indított a Fidelitas "az új arisztokrácia" tevékenységéről - közölte a Fidelitas alelnöke. Ágh Péter szerint az "új arisztokrácia" megtestesítői a miniszterelnök, a gazdasági miniszter és a pénzügyminiszter.

Amit a kormány művel, az kizárólag egy szűk csoport számára kedvező. Ezt a csoportot az állam pénzén, előjogaikat kihasználva meggazdagodott emberek alkotják, akik arra törekszenek, hogy

politikai hatalmukat kihasználva újabb és újabb előjogokat, valamint újabb és újabb gazdasági javakat szerezzenek - mondta a politikus.

Az ellenzéki képviselő szerint ezek az emberek egyáltalán nem ismerik a szolidaritás fogalmát, kapzsik és gátlástalanok.

Az "új arisztokrácia" tevékenységére példaként említette többek között, hogy miközben vasúti szárnyvonalakat zárnak be, a gazdasági miniszternek vitorlása van és a közelmúltig helikopterrel járt, valamint miközben tandíjat kell fizetni, a kormánypárti politikusok interaktív tábláról álmodoznak.

Ágh Péter kijelentette, olyan országban szeretnének élni, ahol az esélyegyenlőség biztosítása és a szolidaritás alapfogalmak.