KDNP: metró helyett villamos legyen a Baross tér és a Bosnyák tér között

InfoRádió / MTI
2007. február 28. 11:16
A Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi frakciója szerint meg kellene fontolni, hogy a Baross tér és a Bosnyák tér között villamossal váltsák ki a 4-es metrót. Az ellenzéki párt ezt a költségek "drasztikus" növekedésével indokolta.

A KDNP fővárosi frakciója villamossal váltaná ki a 4-es metrót a Baross tér és a Bosnyák tér között. Bagdy Gábor frakcióvezető szerint ha részben villamossal váltanák ki a metrót, az első ütemet Gazdagrétig meg lehetne hosszabbítani, ezzel pedig "százezrek számára tennék könnyebbé a budapesti tömegközlekedésre való rácsatlakozást".

"Napjainkra egyértelművé vált, hogy a 4-es metró később és drágábban épül meg minden eddigi számításnál" - áll a KDNP közleményében, amely szerint a DBR Metróprojekt igazgatóságának vezetője is elismerte, hogy többhónapos késésre kell számítani.

Az ellenzéki párt emlékeztet: míg az 1998-as indulásnál 135 milliárd forintnyi költséggel számoltak, addig a jelenleg hatályos metrótörvény már 264 milliárd forintban határozza meg a költségeket a kapcsolódó beruházások nélkül, hozzátéve, "ma már a projektcég adatai alapján a költség 470 milliárd forint körül várható. Ez a főváros teljes évi költségvetésével egyenlő értékű".