Húsvágó bárddal párbajoztak kínaiak a Népligetben

InfoRádió / MTI
2007. február 28. 12:37
Megváltoztatta első vallomását és beismerte, hogy nem rablótámadásban, hanem párbajban sérült meg egy 17 éves kínai fiatalember vasárnap a Népligetben. A fiú mellett a rendőrök a hétvégén gáz-riasztó pisztolyt és húsvágó bárdot találtak. A fiatalember módosított vallomása szerint "lányok miatt" párbajoztak.

Nem rablásban, hanem párbajban sérült meg az a 17 éves kínai fiatalember, akihez vasárnap érkeztek ki a rendőrök a mentőszolgálat hívására.

A fiú a X. kerületi Kőbányai út és Könyves Kálmán út kereszteződésénél, a Népliget területén, a fején sérült meg. Az ázsiai fiatalember mellett a rendőrök gáz-riasztó pisztolyt és egy húsvágó bárdot is találtak.

A sértett a helyszínre érkező rendőröknek először azt mondta, hogy egy csoport megtámadta, többször rálőttek, és a bárddal a fején megsebesítették. A rendőrök ellenőrizték a vallomást és a környék térfigyelő kameráinak felvételei alapján megállapították, hogy a fiatalember nem mond igazat.

A 17 éves kínai fiú ezt követően változtatott a vallomásán, és azt mondta, hogy egy másik, 19 éves kínai fiatalember okozta a sérüléseit, miután "lányok miatt" párbajoztak.

A 19 éves fiatalembert hétfőn a rendőrség elfogta; a támadó meghallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A BRFK emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.