Felmérés: szinte minden rosszabb lett 2004 óta

Infostart
2007. február 28. 14:50
A magyarok borúlátóbbak az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott más országok polgárainál - derült ki a GfK Csoport tavaly év végén készített kutatásából.

Kozák Ákos, a Gfk Hungária Piackutató igazgatója az InfoRádióban elmondta: a magyarok megítélése szerint a 2004-es uniós csatlakozás óta romlott az országban a munkahelyek biztonsága, az egészségügyi ellátás színvonala és az életszínvonal is.

A kutatócsoport az unióhoz három éve csatlakozott országok körében harmadik alkalommal végzett felmérést arról, hogyan ítélik meg az állampolgárok saját életkörülményeik alakulását.

A mutatók alapján a kutatásban résztvevő kilenc ország lakosai közül a magyarok a legelégedetlenebbek.

A megkérdezett országok lakosai közül összességében 43 százalék vélte úgy, hogy nem változott az egészségügy színvonala az uniós csatlakozás óta, míg a magyarok nagy része, 57 százalék szerint 2004 óta rosszabb lett az egészségügyi ellátás az országban.

A munkahely biztonságát tekintve is pesszimistábbak a magyarok; 66 százalék úgy ítélte meg, hogy romlott a helyzet ezen a területen; a kutatásban résztvevő összes országban ez az arány 37 százalék.

A Gfk Csoport felmérése szerint a magyarok a leginkább borúlátók az életszínvonal változásával összefüggésben is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást