Nem vonul ki, csak átszervez a British Council

Infostart
2007. február 26. 12:51
Nem vonul ki a British Council Magyarországról, csak átcsoportosítja az erőforrásokat, mivel nyitást tervez az arab világ és Kína felé - tudatta Patkó Györgyi. Az inztézet kommunikációs vezetője leszögezte: a nyelviskola bezár, míg a könyvállománya átkerül a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba.

Nem szűnik meg a British Council magyarországi intézete, de a szervezet központi vezetése átcsoportosítja az erőforrásokat Európából a világ többi területére - mondta el az InfoRádióban Patkó Györgyi, aki cáfolta azt a The Times brit napilapban megjelent hírt, amely szerint az intézet kivonul a térségből.

A British Council kommunikációs vezetője kifejtette: Európából többletforrásokat vonnak ki, és nyitást terveznek az arab világ és Kína felé.

Patkó Györgyi közölte: a British Councilban működő könyvtár állománya szeptembertől átkerül a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba, ahol az intézmény már évek óta GatewayUk néven információs központot működtet egy kisebb könyvállománnyal.

Az intézet nyelviskolája 2007 őszétől bezár, mert nem tud nyereségesen működni, ugyanakkor nyelvvizsgát továbbra is lehet tenni - tette hozzá a kommunikációs vezető.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást