Itt a február végi tél hóval, ónos esővel

InfoRádió / MTI
2007. február 26. 12:12
Havazás és ónos eső lassítja a közlekedést Budapesten, továbbá Pest, Veszprém, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyében. A BKV tájékoztatása szerint a hegyi utakon késésekkel közlekednek az autóbuszok, de nagyobb fennakadásra sehol sem kell számítani.

Havazás és ónos eső nehezíti a közlekedést Budapesten, továbbá Pest, Veszprém, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eddig 25-30 riasztást kapott - ismertette a szervezet szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: elsősorban árokba csúszott autók, a főutakon keresztbe fordult kamionok mentését kezdték meg. Eddig egyetlen súlyos balesetről tudnak: a Pest megyei Nagykovácsi felé vezető úton ütközött fának egy gépkocsi; vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba - tette hozzá a szóvivő.

A BKV tájékoztatása szerint a havazás és az ónoseső egyelőre nem okoz komoly fennakadást, de a hegyi utakon közlekedő autóbuszok késésekkel közlekednek.

A Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai hatvan járművel takarítják a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, a hidakat és felüljárókat. Szegedi Péter szóvivő arra kérte a magánház tulajdonosait és a házkezelőket, hogy takarítsák és szórják fel az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat.