Ingatlanspekuláció miatt zárják be a Schöpf-Mereit?

Infostart
2007. február 23. 19:04
Nem szavazta meg a ferencvárosi önkormányzat képviselő-testülete azt a Fidesz által kezdeményezett napirendi pontot, amely a Schöpf-Merei Ágost Kórház megmaradása érdekében a területre vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szólt.

A szakmai egyeztetések során az előterjesztés folyamatosan módosult, hiszen a változtatási tilalom azonnali elrendelésére nem lett volna módja az önkormányzatnak - mondta az InfoRádiónak a javaslatot beterjesztő Fidesz-KDNP-s képviselő.

A végső cél a változtatási tilalom elrendelése lett volna, a képviselők azonban megszavazták a polgármester javaslatát, így az előterjesztést levették a napirendről - közölte Veres László.

A változtatási tilalom lényege az lett volna, hogy az épület megtarthassa funkcióját.

A képviselő elmondta: többféle elképzelésről hallottak azzal kapcsolatban, mi lesz majd a Schöpf-Merei kórház épületének további sorsa. A hírekben magánkórház megnyitását emlegetik.

Egy másik információ szerint, mivel az intézmény a Ferencváros egyik legfrekventáltabb területén, a Bakáts téren áll, a telek akár egymilliárd forintot is érhet - tette hozzá.

Veres László ezért a "folyosói pletykák" alapján elképzelhetőnek tartja, hogy megváltozik az épület funkciója, hotel, esetleg áruház lesz a helyén.

A fideszes képviselő szerint a kórház bezárásának se szakmai, se pénzügy indoka nincsen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást