Feloszlatja magát a Heves megyei közgyűlés

InfoRádió / MTI
2007. február 22. 15:13
A működőképesség mielőbbi helyreállítása érdekében feloszlatja önmagát a Heves megyei közgyűlés - jelentette be közös tájékoztatón a testület polgári, illetve szocialista frakciójának vezetője.

Feloszlatja magát a Heves megyei közgyűlés - döntött a testület MSZP- és Fidesz-frakciója. A megállapodás szerint az erről szóló határozatot, a megyei költségvetés elfogadása után, várhatóan március 9-én hozza meg a testület április 2-ai hatállyal. Ezután 72 napon belül kell megtartani az új választásokat.

A Heves megyei közgyűlés azután vált működésképtelenné, hogy az október 1-jei önkormányzati választásokon egyaránt 20-20 mandátumot szerzett az MSZP, illetve a Fidesz és szövetségesei.

A testület vezetéséről nem sikerült a feleknek megállapodniuk a törvényben előírt határidőig, így a közigazgatási hivatal kezdeményezte a megyegyűlés feloszlatását.

Errol az Országgyűlés dönthet, de a hosszadalmas eljárást az önfeloszlatásról szóló megállapodással megelőzték az érintettek. Az új választás megrendezése 40-50 millió forintba kerül, amelyet a megye költségvetéséből fedeznek.