Megtalálták a móri bankrablásnál használt fegyvereket?

Infostart
2007. február 21. 07:14
Lapinformáció szerint megtalálta a rendőrség a móri bankrabláskor használt fegyvereket a vérengzés elkövetésével gyanúsított férfi lakásán. A Magyar Hírlap úgy tudja, egy utólag elrendelt házkutatás vezetett eredményre. A szakértők elsődleges véleménye szerint a megtalált Scorpio géppisztollyal és egy pisztollyal lőtték le a móri Erste bankfiók alkalmazottait, biztonsági őrét és ügyfeleit.

A Magyar Hírlap értesülése szerint megtalálta a rendőrség a móri bankrabláskor használt fegyvereket. A napilap úgy tudja, hogy az utólag elrendelt házkutatáson egy mellékhelyiségben találtak rá a Scorpio típusú gépfegyverre és egy pisztolyra.

Zsombok György, a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese kedden azt közölte, hogy nem azonos a móri bankrablás helyszínén rögzített tenyérlenyomat a hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett két új gyanúsítottéval.

A nyomozó szólt arról is, hogy a vizsgálat eddigi adatai szerint nem lehet teljesen biztosan állítani, hogy a gyilkosságért már jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Kaiser Ede ott volt a bankfiókban.

A nyomozásról eddig kiszivárgott adatok szerint a pénteken elfogott N. László minden bizonnyal azonos azzal az emberrel, aki a rabláskor a bank ajtajában állt, és rálőtt a fiók biztonsági őrére.

Rács mögött van már bűntársa is, aki az eddigi adatok szerint szintén tüzelt az őrre, majd géppisztolyával kivégezte a bent tartózkodókat. A rendőrség szerint ő lehet a veszprémi postásgyilkosság elkövetője is.

A Fejér megyei Móron 2002. május 9-én raboltak ki egy bankfiókot; a támadásban 8 ember halt meg.