Kórház-átalakítás: itt a teljes lista! Az Ön kórháza megmarad?

Infostart
2007. február 21. 16:54
Öt kórház zárja be kapuit az egészségügyi miniszter kórház-átalakítási terve szerint. Osztályok azonban több helyen is megszűnnek. Az alábbiakban megtekintheti mind a hét régió átalakítási tervét.

A lista szerint öt kórház bezárja kapuit áprilistól, így Budapesten nem működik majd a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Schöpf-Merei Ágost Kórház.

Megszűnik vidéken a borsodi dialíziscentrum, valamint a Kecskeméti Repülőkórház. Feladataikat más intézmények veszik át.

Háromfelé vágják az OPNI-t

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet háromfelé szakad: osztályai a Nyírő Gyula Kórházba, az Amerikai úti idegsebészetre, és a Semmelweis Egyetem klinikáira települnek.

Az InfoRádió informátora biztosra vette, hogy az említett intézmények képesek befogadni majd a kapacitást.

A Schöpf-Merei Ágost Kórház tevékenységét is átveszi valamelyik kórház a fővárosban, hogy melyik, azt nem lehet tudni. Nem  kizárt, hogy magánklinika lesz az épületben.

Tizenöt helyen csak ápolnak majd

Átnézve a miniszteri javaslatot, kiderül: tizenöt kórház kizárólag krónikus ellátást nyújthat majd a jövőben, így például a fővárosi Szent Rókus Kórház, a Budai Gyermekkórház, Miskolcon a Szent Ferenc Kórház, valamint a mezőkövesdi, zirci, szikszói, dorogi, sümegi, harkányi, várpalotai, nagykőrösi, sárvári, szentgotthárdi, kapuvári és parádfürdői kórház.

Ezen utóbbi intézménynek Molnár Lajos egészségügyi miniszter ugyan "nem adott" egy darab ágyat sem, az észak-magyarországi régióban a feladatátadások függvényében valószínűleg lesz és lehet majd krónikus ellátás az intézményben.

Kórházlista 1. rész
Kórházlista 2. rész
Kórházlista 3. rész
Kórházlista 4. rész
Kórházlista 5. rész