Éger: minden szakmaiságot és emberséget nélkülöz a kórházlista

Infostart
2007. február 21. 17:12
Minden szakmaiságot és emberséget nélkülöz az egészségügyi miniszter kórházlistája a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint. Éger lstván az InfoRádiótól értesült az aktív ágyak csökkentésének részleteiről.

Szomorú, hogy a politika teljesen elszakad attól a rétegtől, amelyért dolgoznia kellene - reagált az egészségügyi miniszter kórházlistájára Éger István.

A MOK elnöke az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy a szakmát és a lakosságot egyáltalán nem tájékoztatták a részletekről.

Éger István elszomorítónak tartja, hogy állandóan változnak a listán lévő és onnan lekerülő intézmények, és szerinte minden szakmaiságot nélkülöz a javaslat.

"Odáig süllyedünk, hogy egy hegyvidéken gyógyítandó asztmás vagy allergiás beteget bedugnak a füstös Budapest közepén lévő intézmény kórtermébe a darab darab elv alapján" - mondta a kamara elnöke, aki szerint az emberségnek és a gyógyítás specifikumának is meg kellene jelennie a javaslatban.

Éger István elmondta, hogy az orvosok nem tudnak mire felkészülni, mert nincsenek tárgyalások, és nem kérik ki a véleményüket.

A MOK elnöke hozzátette: több levéllel fordult a kormányfőhöz és a szakminiszterhez, de vagy nem kapott választ, vagy semmitmondó reagálás érkezett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást