Semjén: állampolgárságot kapna az Ázsiából betelepítendő milliós tömeg

Infostart
2007. február 20. 15:07
A kabinet Ázsiából milliós tömeget telepítene be Magyarországra a demográfiai problémák megoldására - mondta el egy kormányzati anyagra hivatkozva Semjén Zsolt az InfoRádióban. A KDNP elnöke hangsúlyozta: az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dokumentumából kiderül, hogy elsősorban munkaerőpiaci megfontolások vezetik a kormányt, mivel ez olcsóbb megoldás, mint egy családbarát támogatási rendszer kidolgozása és finanszírozása. Az MSZP cáfolja a Semjén Zsolt állításait.
Mit tartalmaz a kormányzati anyag?

Magyarország demográfiai problémáját azzal oldaná meg a nyilvánosság kizárásával titokban készített kormányzati dokumentum, hogy milliós tömegek szervezett betelepítését és integrálását tervezi Ázsiából. Az a kormány, amelyik megtagadta az állampolgárságot több százezer magyartól, most milliós ázsiai tömeget akart betelepíteni.

Ki jegyzi az anyagot?

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dokumentuma, és A Magyar Köztársaság bevándorlási stratégiája címet viseli. Felsorolnak technikákat, hogy az uniós pénzeket miként lehet felhasználni, és az önkormányzatok segítségével integrálni ezt a hatalmas néptömeget.

Hova telepítenék ezeket az embereket?

A legbotrányosabbnak azt tartom, hogy a magyar nemzeti szempontok marginálisak, a dokumentum csak munkaerőpiaci szempontok alapján tekint a betelepítésre.

Ezek szerint nem feltétlenül kapnák meg az állampolgárságot?

A szövegből az derül ki, hogy megkapnák. Ezeknek az embereknek a családostul való betelepítését tervezik, hogy ezzel oldják meg Magyarország népesedési problémáját. A dokumentumból az tűnik ki, hogy a kormány ezzel megoldottnak tekinti a demográfiai problémákat, és olcsóbbnak tartja, ha Ázsiából hoz be milliós tömeget, mintha olyan családtámogatási rendszert dolgozna ki, amely több gyermek vállalására ösztönzi a magyar családokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mesterházy Attila (MSZP) reagálása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Semjén Zsolt (KDNP) a betelepítési tervekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást