Fővárosi iskolák: másodszor már nincs kegyelem?

Infostart
2007. február 20. 17:48
Hatvan pontból álló feladatlistát kap Demszky Gábortól az új kulturális-oktatási főpolgármester-helyettes. Horváth Csaba az InfoRádiónak elmondta: a következő hetekben elsősorban a szakképzés átalakítására koncentrál.

Horváth Csaba még ezen a héten megkapja a főpolgármestertől a hatvan pontból álló listát, határidőkkel együtt.

Ez precízen meghatározza a tennivalókat, a kulturális intézmények átalakítására vonatkozó elképzeléseket például június 30-ig kell kidolgozni - jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

Horváth Csaba kiemelte, hogy az oktatás, a szakképzés átalakításával kapcsolatban a következő hetekben is sok lesz a tennivaló, ezenkívül a gyermekvédelem és a kultúra területén vannak rövidtávú feladatok.

A politikus elmondta: a Fővárosi Közgyűlésben ismét napirendre kerül a szakképzés átalakítása, mert az átalakítás elhalasztását jelentő legutóbbi eredmény nem szakmai koncepció, hanem egy téves szavazás eredménye volt.

A szocialista képviselő szerint a javaslatban figyelembe vették az intézmények speciális adottságait is, az eredeti változatot jelentősen átdolgozva.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta: a képviselőcsoport a közigazgatási hivatalhoz fordul, ha a városvezető koalíció a megvalósíthatósági tanulmányok nélkül áterőszakolja a következő testületi ülésen a húsz iskola összevonását tartalmazó szakképzési átalakítási tervet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást