Kóka: csak a rászorulókat kell támogatni

InfoRádió / MTI
2007. február 18. 12:25
A rászorultakat támogató szociálpolitikai rendszer megteremtéséről ír internetes oldalán megjelent vitairatában a gazdasági és közlekedési miniszter. Kóka János szerint ezen az alapon kell megváltoztatni a családi pótlék jelenlegi rendszerét is.

Az SZDSZ elnökjelöltje hangsúlyozza: a szociális támogatások körét a rászorulókra kell szűkíteni, a támogatási rendszerbe a munka megszerzését, a fekete jövedelmek kifehérítését, és bevallását elősegítő elemeket kell építeni.

Kóka János úgy véli: támogatni kell a képzésben való részvétel minden formáját, és a térbeli mobilitást, valamint a támogatáspolitikában a normatív és közösségi megoldásokat kell előnyben részesíteni.

A liberális politikus szerint folytatni kell a kilencvenes évek közepén megindult nyugdíjreformot, amelynek lényege a magánérdekeltség fokozása a leendő nyugdíjszint emelésében.

A gazdasági és közlekedési miniszter szólt arról is, hogy a munkavállalást ösztönző szociális támogatásokban nagyobb szerepet kell adni az érintettek kezdeményezéseire épülő programoknak.