Késő este is tartott a postás gyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatása

InfoRádió / MTI
2007. február 18. 22:42
A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy vasárnap késő este is tartott a 2003-as veszprémi postás-gyilkosság elkövetésével, illetve további 5 kézbesítő kirablásával gyanúsított férfi kihallgatását.

Sajtóértesülés szerint a férfi beismerte, hogy részt vett a móri mészárlásban és vallomása alapján egy másik gyanúsítottat is őrizetbe vett a rendőrség a 8 emberéletet követelő bankrablás ügyében.

A Népszabadság arról számolt be, hogy a postásgyilkosággal gyanúsított férfi tatabányai lakásán tartott házkutatás során megtalálták a veszprémi bűncselekménynél használt fegyvert, és több olyan bizonyítékot is, amelyek alátámaszthatják a móri vérengzésről tett vallomását.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője nem kommentálta az értesüléseket. A rendőrség hétfőre ígért hivatalos tájékoztatás az ügyben.

Móron 2002. május 9-én rabolták ki az egyik bankfiókot. Az ügyben Kaiser Edét tényleges életfogytiglani börtönre ítélték, míg feltételezett társa, Hajdú László megsimételt pere még tart.

A két férfi ügyvédei azt közölték, hogy az ügyészségnek perújítási eljárást kell kezdeményeznie védenceik ügyében, ha bebizonyosodik, hogy a hét végén őrizetbe vett férfi részt vett a móri bankrablásban.