Elfogták a postásgyilkost - valószínű a kapcsolat Mórral

Infostart
2007. február 18. 09:30
A távirati iroda szerint a rendőrségen folytatták a veszprémi postásgyilkosság elkövetésével gyanúsított férfi kihallgatását. Sajtóértesülés szerint a további 5 postás kirablásával gyanúsított férfi beismerte, hogy részt vett a 8 emberéletet követelő móri mészárlásban, és vallomása nyomán egy másik férfit is őrizetbe vett a rendőrség.

Korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője még a gyanúsított elfogásáról szóló értesülést sem kívánta megerősíteni, de nem is cáfolta azt.

A HavariPress hírügynökség emlékeztetett arra: a férfit azzal gyanúsítják, hogy 2003 és 2005 között hat postást rabolt ki Győrben és Tatabányán, Veszprémben pedig egyet meggyilkolt.

Közben a Népszabadság arról számolt be, hogy a férfi tatabányai lakásán tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták a veszprémi gyilkosságnál használt fegyvert, és több más bizonyítékot is.

A Havariapress szerint a rendőrök olyan lőszerhüvelyeket is találták, amelyeket a veszprémi postásgyilkosság, illetve a móri bankrablás során használt pisztolyból lőttek ki.

A rendőrség azt már korábban is feltételezte, hogy összefüggés lehet a rablások és a móri ügy között. A nyomozók elképzelhetőnek tartották, hogy mindkét bűncselekmény esetében ugyanabból a forrásból szerezték be a fegyvereket.

Móron 2002. május 9-én rabolták ki az egyik bankfiókot; a támadásban nyolc embert öltek meg. Az ügyben Kaiser Edét ténylegesen életfogytiglanra ítélték; feltételezett társa, Hajdú László bűnösségét nem mondta ki a bíróság.

A postás gyilkosság nyomozásában az jelentette a fordulópontot, amikor egy hónappal ezelőtt egy csomagra bukkantak Tatabánya és Tarján között. Ebben olyan fegyveralkatrészekre bukkantak, amelyeket kapcsolatba tudtak hozni a postásgyilkossággal és a 2002-es móri mészárlással is.