Légylárvákkal és gilisztákkal etetik fel az átcímkézett élelmiszert

Infostart
2007. február 16. 14:48
Ma kezdik meg a M.E.G.A.-csoport raktáraiban lefoglalt, átcímkézett és lejárt élelmiszerek megsemmisítése. Ócsán az összesen negyven tonna élelmiszert légylárvákkal és gilisztákkal etetik meg.

Bio-megsemmisítéssel pusztítják el a M.E.G.A Trade cégcsoport raktáraiban lefoglalt élelmiszereket Ócsán - mondta az InfoRádiónak a fővárosi főállatorvos.

Hajós Ádám közölte: az állati eredetű termékeket légylárvákkal, a növényi eredetűeket vörös gilisztákkal etetik meg.

18,7 tonna hamisított és 19,3 tonna lejárt minőség-megőrzési idejű húskészítményt, 852 kilogramm tejterméket és fagylaltot semmisítenek meg Ócsán, és most kezdték meg a cégcsoport törökbálinti raktárából a növényi eredetű élelmiszerek elszállítását is - nyilatkozott a budapesti főállatorvos.

Környezetbarát módszer

A megsemmisítésnek ez a módja teljesen környezetbarát, nem jut szennyező vagy fertőző anyag a környezetbe - hangsúlyozta Hajós Ádám, azt azonban nem tudta megmondani, mennyibe kerül majd. A költségeket a M.E.G.A. csoportnak kell megtérítenie.

Hajós Ádám hozzátette: az élelmiszer-hamisítási botrány kitörése óta szigorúan és gyakoribban ellenőrzik a logisztikai raktárakat és nagykereskedelmi egységeket, és kifejezetten a minőség-megőrzési idők hamisítását figyelik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást