Van szemtanúja a rendőrpalota elleni lövöldözésnek

InfoRádió / MTI
2007. február 14. 07:32
Van szemtanúja a Teve utcai rendőrségi székház ellen keddre virradó éjjel elkövetett támadásnak - mondta a közszolgálati televízió reggeli műsorában a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője szerint a rendőrök több, a vizsgálat során felhasználható nyomot találtak a helyszínen. Horváczy Emese közölte: a nyomozás során elemzik a rendőrszékház és a környékbeli intézmények térfigyelő kameráinak felvételeit.

Emellett keresik azt az autót, amely a támadás idején a Teve utcában járt, mert utasai fontos információkkal szolgálhatnak az esettel összefüggésben.

Horváczy Emese azt mondta: elképzelhetőnek tartják, hogy a támadás egy szélsőséges csoport vagy egy szervezett bűnözői kör akciója volt, de nem kizárt, hogy valaki bosszút akart állni a rendőrségen vélt vagy valós sérelme miatt.

A Nemzetbiztonsági Hivatal egy neve elhallgatását kérő munkatársa korábban azt mondta: voltak bizonyos információik arról, hogy bizonyos csoportok épületek és intézmények elleni akciókra készülnek.

A Teve utcai rendőrpalotára a József Attila Színház mögötti területről lőttek rá keddre virradó éjjel egy 762-es automata fegyverből. A támadásban senki nem sérült meg, a kár értéke csaknem 15 millió forint.

Kedden Bene László országos rendőrfőkapitány ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi segítséget nyújt a támadás elkövetőinek kézrekerítésében.