Tüntetés lesz a hódmezővásárhelyi kórház megmentéséért

Infostart
2007. február 14. 13:29
A miniszterelnököt is meghívták arra a tüntetésre, amelyet vasárnap tartanak Hódmezővásárhelyen a város kórházának megmentése érdekében. A település fideszes polgármestere úgy véli, hogy az ottaninál szakmailag és felszereltségben is sokkal gyengébb intézményeket politikai indokból hagynak érintetlenül a környéken.

A hódmezővásárhelyi egy százötven éves szakmai múltra visszatekintő, nagyon magas színvonalon teljesítő kórház, amelynek tizenegy osztályán kitűnő, országos hírű szaktekintélyek dolgoznak - mondta az InfoRádiónak a város fideszes polgármestere.

Lázár János hozzátette: a kórházat az önkormányzat az állammal együttműködve 4-5 milliárd forintból újították fel. Ennek az intézménynek az elsorvasztását tervezi most a kormányzati döntés és az egészségügyi miniszter javaslata.

Elvennék az aktív ágyakat


Molnár Lajos ajánlatából kiderül: "elfekvővé degradálná a kórházat, ahol megszűnne a gyógyító munka. Aktív ellátásért ezután Kecskemétre, Békéscsabára vagy Szegedre kéne utazniuk a betegeknek" - közölte Lázár János.

A jobboldali polgármester úgy véli, ez emberek halálához vezetne, és megfosztaná a betegeket az egészséges élet alkotmányos alapjogától.

Vasárnapra tüntetés készül a kórház megmentése érdekében. Az országgyűlési képviselő elmondta: már a dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács elé is elfogadhatatlan javaslat érkezett a kormánytól, amelyet az önkormányzat egyhangúlag visszautasított.

Politikai döntés született

Hódmezővásárhely első emberének meggyőződése, hogy a minisztérium nem szakmai, hanem politikai szempontok alapján dönt a kórházak megtartásáról vagy bezárásáról, éppen ezért sokkal gyengébb felszereltségű és szakmai lábakon álló környékbeli kórházak maradnának meg, mert a szocialista lobbi képes volt kiharcolni, hogy vásárhelyi intézménytől vegyenek el ágyakat.

"Vérlázító, ami ma Magyarországon zajlik csupán azért, hogy az MSZP-ben Gyurcsány Ferenc elnök lehessen. Ennek vidéken az az egyik következménye, hogy elvesznek kórházi ágyakat olyan önkormányzatoktól, ahol fideszes vagy jobboldali vezetés van, hogy a szocialista polgármesterek mohóságát és telhetetlenségét ki tudják elégíteni" - mondta Lázár János.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást