Székházat épít és költözik az MSZP

InfoRádió / MTI
2007. február 14. 06:38
Elhagyja a Köztársaság téri székházat a Magyar Szocialista Párt és a VII. kerületi István utcába költözik - közölte a párt elnöke. Hiller István szerint az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak.

Elköltözik a párt Köztársaság téri székházából az MSZP - közölte Hiller István. A pártelnök szerint az új épület "szerény, praktikus és egy országos párt tevékenységére teljes mértékben alkalmas" lesz, amelyik "esztétikusabb és olcsóbb fenntartású, mint a jelenlegi székház".

Az új épület építését Hiller István azzal indokolta, hogy annak "nincs előtörténete". A pártelnök szerint az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak. Az új elnök olyan dokumentációt és olyan telket vehet át, amelyre már csak fel kell húzni az épületet.

Hiller István azt mondta: a dokumentáció "nem tegnap készült el", hanem 2005 tavaszának végén. Mint mondta, akkor nem látta alkalmasnak az időt arra, hogy a választási kampány előtt a pártot székházépítésbe vigye bele, mert úgy vélte, az építkezés kampánytémává válna, ezért döntöttek úgy, az ő javaslatára, hogy a terveket a választások után valósítják meg.

Hiller István elmondta: a Köztársaság téri épület sorsáról végleges döntés még nincs. Az MSZP elnöke hozzátette: amikor átköltöznek az új székházba, akár a Köztársaság téri székházból, akár egy bérelt épületből, addigra döntenek majd a Köztársaság téren álló épületről is.