Bene: A kiszámíthatatlanság jelenti a legnagyobb veszélyt

InfoRádió / MTI
2007. február 14. 14:45
Szigorúbban őrzik a rendőrségi épületeket az egész országban Teve utcai székházat ért támadás után - tudatta Bene László. Az országos rendőrfőkapitány szerint a legnagyobb veszélyt a kiszámíthatatlanság jelenti. Hozzátette: felkészülnek a hasonló esetek kivédésére.

Országszerte elrendelték a rendőrségi objektumok szigorúbb védelmét, ennek módszereiről a főkapitányok döntenek - közölte Bene László országos rendőrfőkapitány salgótarjáni tájékoztatóján.

Bene László beszámolt róla, hogy a budapesti, Teve utcai rendőrszékházat ért keddi támadás után utasításba adták, hogy a rendőrök fokozottabb óvatossággal és körültekintéssel járjanak el az intézkedések során, a járőrözők pedig egymás biztonságára is ügyeljenek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője szerint nem attól kell félni, hogy szervezett csoportok követnek el támadást, sokkal inkább a kiszámíthatatlanság, a váratlanság jelenti a veszélyt.

Bene László kiemelte: a bűnözői csoportokra az a jellemző, hogy tudatosan cselekednek, mindig mérlegelnek, ezzel szemben "egy magányos farkas", aki indulata pillanatában követ el valamit, nem mérlegel.

Elmondta, hogy a budapesti igazgatási központ őrzését megerősítették, emelték az őrség létszámát, és az épület tágabb körzetében is folyamatos a rendőri jelenlét. A szakértő még nem készített végleges véleményt arról, milyen fegyverrel adták le a lövéseket - tette hozzá Bene László, aki a szemtanúk vallomásaiból sem árult el részleteket

Az országos rendőrfőkapitány azt hangsúlyozta, hogy felkészülnek a hasonló esetek kivédésére.