Félmilliárd egy értéktelen telekért?

Infostart
2007. február 13. 13:10
A XVIII. kerület 500 millió forintos telek- és építményadót vetett ki a fővárosi szennyvíz-szippantó cég tulajdonában álló Cséri szeméttelepre. A Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. bírósághoz fordult az ügyben. Gerse József, a társaság igazgatója az InfoRádiónak kiemelte: kötelező közszolgáltatást végző cégként mentességet kívánnak kapni a fizetés alól.

Telek- és építményadó megfizetésére kötelezte a XVIII. kerület önkormányzata a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.-t a szennyvíz-szippantó cég tulajdonában álló Cséri szeméttelep után két évvel ezelőtt - mondta el az InfoRádiónak a cég igazgatója. Gerse József kifejtette: a társaságnak most a kamatokkal és büntetésekkel együtt 500 millió forintot kellene fizetnie.

Az igazgató kiemelte, az 54 hektáros terület semmilyen más hasznosításra nem alkalmas, piaci értéke pedig szinte nincsen. Közüzemi közszolgáltatóként mentességet kérnek az adó megfizetése alól, hiszen a főváros részére kötelezően kiírt feladatot látnak el - fejtette ki Gerse József.

A társaság bíróságnál megtámadta a végzést - mondta Gerse József. A cég igazgatója hozzátette: az lenne a legcélszerűbb, ha a kerület és a főváros peren kívüli megállapodásra jutna.

Az InfoRádió megkereste a kerületi önkormányzatot is, de nem kívántak nyilatkozni az ügyben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást