Luxusszálloda lesz a szegedi Csillag börtönből?

Infostart
2007. február 12. 06:49
Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég luxusszállodává alakítaná át a szegedi Csillag börtönt. Az ötlettel már megkeresték az igazságügyi és rendészeti tárcát is. Bár a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka cáfolta az eladás hírét, néhány munkatársuk mégis az Ibériai-félszigetre utazott, hogy tanulmányozzák a terveket.

A Népszabadság szerint jó évet tudhatnak maguk mögött, és nagyon rosszat maguk előtt a hazai gyógyszergyárak: az új egészségügyi szabályok biztos csökkentik a hazai piacon elérhető bevételt és nyereséget, ráadásul ezt most már nem biztos, hogy kompenzálják az exportpiacokon elérhető jobb eredmények. Igaz még így is marad elegendő nyereségük, mivel a gyógyszeripar átlagosan 25 százalékos tőkearányos nyereséget produkál, vagyis körülbelül négy év alatt megtérül a befektetett pénz.

Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég luxusszállodává alakítaná át a szegedi Csillag börtönt - írja a Magyar Nemzet. Az ötlettel már megkeresték az igazságügyi és rendészeti tárcát is. Bár a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka cáfolta az eladás hírét, néhány munkatársuk mégis az Ibériai-félszigetre utazott, hogy tanulmányozzák a terveket. Kondorosi Ferenc, az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára egy nyilatkozatában azt mondta: mivel az egykor a város peremére épült ingatlanok a település terjeszkedése miatt napjainkra központi fekvésűekké lettek, ezért érdemes fontolóra venni a megszűntetésüket.

A Napi Gazdaság azt írja, a Nemzeti Hírközlési Hatóság pénteki határozattervezete szerint az Antenna Hungária Zrt.-nek az országos földfelszíni analóg rádió- és televízióműsor-szórási nagykereskedelmi szolgáltatást a jövőben költségalapú áron kell nyújtania. Ez a tanács várakozásai szerint egyes műsorszolgáltatók esetében az országos műsorszórási szolgáltatás árcsökkenésével jár. Az NHH azt is előírja, hogy az AH az "egyenlő elbánás" elve alapján a jövőben nem tehet különbséget a megrendelők között.

Bármelyik pillanatban robbanhat a Wiener Börse és a Budapesti Értéktőzsde közötti feszültség - írja a Világgazdaság bécsi forrásokra hivatkozva. A császárvárosnak ugyanis már csak nyűg a Bécs-Budapest-Prága-Varsó tőzsdeszövetség megszervezése, sőt költséghatékonysági szempontokból - a lap értesülései szerint - a BÉT teljes beolvasztását tervezik.

Nem indokolt, hogy budapesti ingatlanok hozamprémiummal forogjanak a régiós szintekhez képest - derül ki abból az interjúból, amelyet a portfolio.hu Hornok Krisztiánnal, a DTZ ügyvezető igazgatójával készített. A szakértő kitért rá, míg a régióban több tranzakció is volt 5,5 százalékos hozamszint mellett, addig az utolsó magyar transzparens irodaeladás egy évvel ezelőtt 6,8 százalékos hozammal ment el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást