Ismét ellátják a betegeket a Kenézy kórház onkológiáján

Infostart
2007. február 12. 16:56
Minden beteget ellátnak a debreceni Kenézy Gyula Kórház onkológiáján péntek óta, miután az intézmény más osztályaitól átcsoportosítottak forrásokat - mondta el az InfoRádióban Harsányi Zsolt gazdasági igazgató.

Ismét mehet a debreceni Kenézy Gyula Kórházba kemoterápiára az a néhány beteg, akiknek kezelését pénzhiány miatt nem tudta vállalni az intézmény - tudta meg az InfoRádió.

Az intézmény gazdasági igazgatója elmondta: a kórház más osztályaitól csoportosítottak át összegeket a sugárkezelésekre.

Az elmúlt egy év adatai alapján határozták meg az intézményben azt a betegszámot, amelyet egy hónapban egy osztály elláthat - ismertette Harsányi Zsolt.

A gazdasági igazgató kifejtette: az onkológián januárban közel másfélszeresére nőtt a beteglétszám, erre pedig nem voltak felkészülve, a gyógyszereket nem tudta megrendelni a kórház, de az OEP sem finanszírozta a kezelések felét az úgynevezett teljesítményvolumen-korlát túllépése miatt.

Harsányi Zsolt szerint könnyű a menedzsmentre hárítani a felelősséget, noha a rendszer is hibás, mivel nem lehet választani egy onkológia kezelés és egy vonat által elgázolt ember ellátása között.

Nem lehet előre meghatározni, hogy melyik osztályon a legnagyobb a betegforgalom egy hónapban - emelte ki a gazdasági vezető. Hozzátette: ki kellene venni egyes betegségcsoportokat a volumen-korlát alól, hogy lehessen tervezni, bár erre úgysem kerül sor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást